Tramp rekao da voli Borisa Džonsona

Izvor: Beta, 19.Jul.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp rekao da voli Borisa Džonsona

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao s Borisom Džonsonom, favoritom za novog britanskog premijera, i izrazio uverenje da će Džonson "odlično obaviti posao" u Dauning stritu 10."Mnogo volim Borisa Džonsona, razgovarao sam juče s njim, mislim da će odlično obaviti posao", rekao je Tramp, i dodao da je uveren da će njih dvojica imati "odlične odnose".On je takodje ponovio kritike na račun odlazeće premijerke Tereze Mej zbog "veoma loše obavljenog posla" oko Bregzita."To je katastrofa, a nema nijednog razloga da to bude tako. Mislim da će Boris srediti to pitanje", naveo je predsednik SAD.Tramp je rekao da je "oduvek voleo" Džonsona, "jedinstvenog čoveka s kojim ću se dobro slagati jer sam i ja jedinstven". Početkom jula je izbila diplomatska oluja izmedju Vašingtona i Londona, posle objavljivanja u medijima poverljivih diplomatskih depeša u kojima je tadašnji britanski ambasador u SAD optro kritikovao o Trampa i njegovu vladu, napisavši da je američki predsednik nesposoban i jedini odgovoran za loše funkcionisanje svoje administracije."Zaista ne verujemo da će ova administracija (SAD) postati znatno normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidljiva, manje raskidana frakcijama, manje diplomatski nespretna i nesposobna", napisao je ambasador Kim Derok koji je potom podneo ostavku.Tramp se tada razgnevio ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

RADUJE SE SARADNJI SA DŽONSONOM Tramp: Sviđa mi se, mislim da ćemo imati sjajan odnos

Izvor: Blic, 20.Jul.2019, 00:09

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se raduje saradnji sa Borisom Džonsonom, koji vodi u trci za novog premijera Velike Britanije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.