Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2019, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp rekao da voli Borisa Džonsona

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao s Borisom Džonsonom, favoritom za novog britanskog premijera, i izrazio uverenje da će Džonson "odlično obaviti posao" u Dauning stritu 10.

"Mnogo volim Borisa Džonsona, razgovarao sam juče s njim, mislim da će odlično obaviti posao", rekao je Tramp, i dodao da je uveren da će njih dvojica imati "odlične odnose".

On je takođe ponovio kritike na račun odlazeće premijerke Tereze Mej zbog "veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << loše obavljenog posla" oko Bregzita.

"To je katastrofa, a nema nijednog razloga da to bude tako. Mislim da će Boris srediti to pitanje", naveo je predsednik SAD.

Tramp je rekao da je "oduvek voleo" Džonsona, "jedinstvenog čoveka s kojim ću se dobro slagati jer sam i ja jedinstven".

Početkom jula je izbila diplomatska oluja između Vašingtona i Londona, posle objavljivanja u medijima poverljivih diplomatskih depeša u kojima je tadašnji britanski ambasador u SAD optro kritikovao o Trampa i njegovu vladu, napisavši da je američki predsednik nesposoban i jedini odgovoran za loše funkcionisanje svoje administracije.

"Zaista ne verujemo da će ova administracija (SAD) postati znatno normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidljiva, manje raskidana frakcijama, manje diplomatski nespretna i nesposobna", napisao je ambasador Kim Derok koji je potom podneo ostavku.

Tramp se tada razgnevio i obnovio napade na Terezu Mej i njeno rukovođenje procesom Bregzita.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Volim Borisa Džonsona, jedinstven je kao i ja

Izvor: Danas, 19.Jul.2019

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao s Borisom Džonsonom, favoritom za novog britanskog premijera, i izrazio uverenje da će Džonson "odlično obaviti posao" u Dauning stritu 10. Članak Tramp: Volim Borisa Džonsona, jedinstven je kao i ja se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.