Tramp razmišlja o pozivanju Rusije na sledeći samit G7

Izvor: Beta, 25.Avg.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razmišlja o pozivanju Rusije na sledeći samit G7

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Bijaricu da je "moguće" da će pozvati Rusiju da se ponovo pridruži godišnjem skupu industrijski najrazvijenijih zemalja iduće godine kada on bude domaćin samita G7.U izjavama za vreme radnog doručka sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom na margini skupa G7 u Bijaricu, u Francuskoj, Tramp je rekao da razmatra da uputi poziv ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.Rusija je bila članica grupe koja se tada zvala Grupa osam, ali je većina drugih zemalja izbacila 2014. zbog Ukrajine.Evropske zemlje insistiraju na tome da Rusija prvo treba da sprovede mirovne sporazume iz Minska pre nego što joj se dozvoli da ponovo bude član ove grupe. Tramp nije rekao pod kojim kriterijumima bi ponovo pozvao Rusiju da učestvuje na godišnjim samitima.Tramp je u Tviter poruci jutros osporio izveštaje da je suočen sa napetim prijemom od svetskih vodja na samitu u Francuskoj."Vodje se jako dobro slažu", napisao je Tramp u Tviter poruci.Druge vodje, uključujući i britanskog premijera Borisa Džonsona pokušavaju da ubede Trampa da odustane od trgovinskog rata sa Kinom i drugim zemljama, jer smatraju da to doprinosi slabljenju svetske privrede, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp najavio veliki trgovinski sporazum sa Londonom

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2019

​BIJARIC - Velika Britanija će nakon izlaska iz EU potpisati veliki trgovinski sporazum sa SAD, rekao je danas američki predsjednik Donald Tramp tokom susreta sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom u Bijaricu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Moguće da ćemo pozvati Rusiju da se ponovo pridruži G7"

Izvor: B92, 25.Avg.2019

Bijaric -- Donald Tramp je rekao da je "moguće" da će pozvati Rusiju da se ponovo pridruži godišnjem skupu industrijski najrazvijenijih zemalja iduće godine...U izjavama za vreme radnog doručka sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom na margini skupa G7 u Bijaricu, u Francuskoj, Tramp je rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.