Tramp razmatra promene u obaveštajnim službama

Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razmatra promene u obaveštajnim službama

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp razmatra planove za restrukturiranje i smanjenje američkih obaveštajnih službi, rekao je jedan izvor u Vašingtonu.

Tramp bi trebalo da imenuje šefa nacionalnih obaveštajnih službi, ali je rečeno i da razmatra kako da reorganizuje tu kancelariju, a razmatra i promene u CIA.

Kancelarija direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nacionalnih obaveštavajnih službi, koji je šef svih obaveštajnih službi i savetnik predsednika za obaveštajna pitanja, stvorena je posle terorističkih napada 11. septembra 2001. radi koordinacije obaveštajnih i policijskih službi.

Najava promena u obaveštajnim službama usledila je pošto je Tramp doveo u pitanje obaveštajne procene da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore kako bi pomogla njegovu pobedu.

Portparol Trampovog prelaznog tima Šon Spajser negirao je da Tramp razmatra "restrukturiranje infrastrukture obaveštajne službe".

List Vol strit džornal objavio je da Tramp razmatra promene u obaveštajnim službama. Osoba upoznata s planovima rekla je da Tramp ne planira da ukine neku od obaveštajnih službi, ali da razmatra kako da ubrza operacije i poboljša efikasnost obaveštajnih službi.

Posle pobede na predsedničkim izborima u novembru, Tramp je javno dovodio u pitanje zaključke obaveštajaca da se Rusija mešala u izbore kako bi povećala njegove šanse.

Tramp bi u petak trebalo da dobije nalaze obaveštajnih službi o ulozi Rusije u izborima. Direkor CIA Džon Brenan, direktor FBI Džejms Komi i odlazeći direktor Nacionalnog obaveštavanja Džejms Klaper bi trebalo da budu među osobama koje će mu podneti izveštaje.

On je na Tviteru poslao poruku u kojoj je delovalo kao da zauzima stranu osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža za kojeg američke službe kažu da je došao do mejlova Demokratske partije uz pomoć Rusije.

Novoizabrani predsednik SAD je u četvrtak, međutim, rekao da je "pogrešno" reći da je saglasan s Asanžom, dodajući da je prosto ponavljao šta je osnivač Vikiliksa rekao. Tramp je na Tviteru takođe negirao da ima nešto protiv obaveštajnih službi, dodajući "Zapravo, ja sam njihov veliki fan".

Najviši zvaničnici ruske vlade stoje iza mešanja u američke predsedničke izbore, navodi se u izveštaju američkih obaveštajnih službi koji je u četvrtak podnet Senatu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp razmatra promene u obaveštajnim službama

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jan.2017

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp razmatra planove za restrukturiranje i smanjenje američkih obaveštajnih službi, rekao je danas jedan izvor u Vašingtonu...Tramp bi trebalo da imenuje šefa nacionalnih obaveštavanih službi, ali je rečeno i da razmatra kako da reorganizuje tu kancelariju,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.