Tramp povisio carinu na uvoz turskog čelika, preti sankcijama

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp povisio carinu na uvoz turskog čelika, preti sankcijama

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp povećao je takse na uvoz čelika iz Turske za 50 odsto i zapretio širim sankcijama zbog ofanzive te zemlje u Siriji.

Poslanici Kongresa najavili su uvođenje svojih sankcija Ankari.

Tramp je rekao da će uskoro uvesti sankcije i aktuelnim i bivšim zvaničnicima turske vlade zbog njihovog učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u operacijama na severu Sirije.

On je u saopštenju dodao da će odmah prekinuti pregovore o, kako je naveo, ugovoru vrednom 100 milijardi dolara sa Turskom.

"Turska, na žalost, izgleda da ne ublažava humanitarne efekte invazije", naveo je Tramp.

On je saopštio da će oko 1.000 američkih vojnika kojima je bilo naređeno da napuste Siriju ostati na Bliskom istoku, kako bi sprečili oživljavanje Islamske države. Jasno je, medjutim, stavio do znanja da trupe koje se povlače napuštaju Siriju u potpunosti.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.