Tramp pooštrio ograničenja za ulazak u SAD građanima Venecuele, Severne Koreje i Čada

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pooštrio ograničenja za ulazak u SAD građanima Venecuele, Severne Koreje i Čada

Predsednik SAD Donald Tramp pooštrio je ograničenja za ulazak u SAD građanima jednog broja država i na spisak dodao još tri nove — Venecuelu, Severnu Koreju i Čad, navodi se u saopštenju šefa Bele kuće.

Zabrana građanima Venecuele, Severne Koreje i Čada na ulazak u SAD stupiće na snagu 18. oktobra. Na crnoj listi će ostati Iran, Jemen, Libija, Sirija i Somalija, dok je Sudan izbrisan.

Građanima ovih sedam država biće onemogućen ulazak po migrantskim i nemigrantskim vizama.

Za Venecuelu važi zabrana za državne činovnike, članove njihovih porodica, vlasnike poslovnih i turističkih viza, dok će za druge kategorije viza biti uvedena dodatna ograničenja, navodi se u ukazu.

Tramp je svoju odluku pravdao brigom o bezbednosti zemlje.

„Moj prioritet broj 1 je da Amerika bude bezbedna. Nećemo prihvatati u našu državu one za koje ne možemo da napravimo bezbednu selekciju“, napisao je američki predsednik na Tviteru.

U zvaničnom saopštenju Bele kuće se navodi da su se Severna Koreja i Venecuela našle na crnoj listi jer ne sarađuju sa američkim vlastima kada su u pitanju vize.

Pogledaj vesti o: Libija,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.