Tramp pomilovao Roda Blagojevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pomilovao Roda Blagojevića

Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je danas bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića koji je bio osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, navodeći da je ta kazna "smešna".

Blagojević od 2012. godine služi kaznu pošto je bio osuđen za političku korupciju, prevaru i iznudu i to samo nekoliko meseci nakon što se pojavio u Trampovom rijaliti programu "Slavni šegrt".

Blagojeviću (63), bivšem demokratskom guverneru Ilinoisa na teret >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se stavlja da je pokušao da proda mesto u Senatu, koje je ostalo upražnjeno odlaskom Baraka Obame.

Poslednju mogućnost za žalbu Blagojević je iskoristio 2018. godine i izgledalo je da će ostati iza rešetaka do 2024. godina, kada mu ističe kazna.

Njegova supruga Peti je 2018. godine putem medija pozvala Trampa da interveniše, hvaleći predsednika i povezujući istragu protiv svog supruga sa istragom specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

U avgustu prošle godine Tramp je na Tviteru napisao da Bela kuća razmatra Blagojevićev slučaj.

"Rod Blagojević je osuđen na 14 godina zatvora, a odslužio je sedam godina. Mnogi traže da razmotrim mogućnost da mu smanjim tako tešku kaznu", naveo je Tramp.

Presuda Blagojeviću privukla je veliku pažnju, iako su u Ilinoisu četiri od poslednjih 10 guvernera završila u zatvoru zbog korupcije. Blagojević je, naime, osuđen na najdužu kaznu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp pomilovao Roda Blagojevića

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2020

ČIKAGO - Američki predsjednik Donald Tramp pomilovao je danas bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića koji je bio osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, navodeći da je ta kazna "smiješna".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sanders o pomilovanju Blagojevića: Propali i rasistički pravosudni sistem

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 01:10

Senator i jedan od pretendenata na mesto demokratskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD, Berni Sanders oštro je kritikovao predsednika Donalda Trampa posle serije pomilovanja nekadašnjih političara i poslovnih ljudi, navodeći da su ti potezi pokazatelj da američki pravosudni sistem...

Nastavak na RTS...

Trampov specijalni odnos sa Rodom Blagojevićem

Izvor: RTS, 19.Feb.2020

Kada je pre deset godina gostovao u rijaliti šouu "Šegrt", Rod Blagojević nije mogao ni da sanja da će mu to jednog dana poslužiti kao neka vrsta karte za izlazak iz zatvora iz "Monopola". . Informacija da je Donald Tramp...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.