Izvor: Radio 021, 17.Okt.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pisao Erdoganu: Ne budi budala

Američki predsednik Donald Tramp napisao je neobično pismo turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu kojim ga je nimalo diplomatski upozorio da ne bude "grubijan" i "budala", potvrdio je izvor iz Bele kuće.

Pismo je procurilo u američke medije, a nedugo potom dobilo i potvrdu autentičnosti iz Bele kuće. Upućeno je 9. oktobra, dana kada su turske snage pokrenule ofanzivu protiv Kurda na severu Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Dragi gospodine predsedniče", započeo je Tramp.

"Hajde da razradimo dobar sporazum. Ne želite da budete odgovorni za pokolj hiljada ljudi, ne želite da budete odgovorni za uništenje turske ekonomije, što ću ja učiniti ako to bude potrebno", nastavio je.

Zatim je pomenuo ekonomske sankcije koje je Amerika nametnula Turskoj kako bi obezbedila oslobođenje američkog sveštenika zatvorenog u Turskoj. "To je samo mali deo onoga što bi se moglo desiti", poručio je američki predsednik.

"Naporno sam radio kako bih rešio neke od vaših problema. Nemojte izneveriti svet. Možete sklopiti odličan dogovor", pisao je dalje Tramp i naznačio da je zapovednik kurdskih snaga spreman na pregovore i ustupke.

"Istorija će biti dobra prema vama ako ovo učinite ispravno i ljudski. Ali ako se ne dogode dobre stvari, zauvek ću vas gledati kao đavola. Ne budite opasan momak. Ne budite budala", poručio je Tramp turskom predsedniku.

Tursku invaziju na severnu Siriju omogućilo je Trampovo naređenje američkim snagama da se povuku iz tog područja.

This is pic.twitter.com/wLfq9rgcyi

— Brian Schatz (@brianschatz) October 16, 2019
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: „Nemoj biti budala!“: Tramp u pismu Erdoganu zapretio da će uništiti ekonomiju zemlje zbog invazije na Siriju

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2019

Američki predsednik Donald Tramp u pismu je pozvao turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana da sklopi dogovor sa sirijskim Kurdima, upozoravajući da će ga istorija osuditi kao "đavola" i da će SAD uništiti tursku ekonomiju ako on to odbije. "Ne želiš da budeš odgovoran za klanje hiljada...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.