Tramp otkazao sastanak sa Putinom

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp otkazao sastanak sa Putinom

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp otkazao je sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, planiran za subotu.

Dvojica predsednika trebalo je da se sastanu na marginama samita G20 u Argentini.

"S obzirom na činjenicu da mornari i brodovi nisu vraćeni iz Rusije u Ukrajinu, odlučio sam da bi za sve bilo najbolje da otkažem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakazani sastanak u Argentini sa predsednikom Vladimirom Putinom. Radujem se smislenom samitu čim ova situacija bude okončana", napisao je Tramp na Tviteru.

Konačnu odluku o otkazivanju sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Argentini, presednik Donald Tramp doneo je posle razgovara sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, šefom kabineta Džonom Kelijem i savetnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, saopštila je danas portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Kako Rojters prenosi, Sanders je potvrdila da je Tramp doneo konačnu odluku da otkaže dogovoreni sastanak sa Putinom na marginama samita G20 u Argentini.

Kada je reč o sastancima Trampa sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i južnokorejskim kolegom Mun Džae Inom, Sanders je kazala da će se održati tako što će se samo "povući na stranu" tokom trajanja samita G20.

Tass je prethodno preneo izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova da Kremlj nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju o otkazivanju zakazanog sastanka ruskog i američkog predsednika.

"Letimo u Argentinu. Do sada smo samo videli tvit i pisanja medija (o otkazivanju sastanka). Nemamo zvanične informacije", kazao je Peskov za Tass.

Tramp je inače, odmah po izbijanju novih tenzija između Rusije i Ukrajine, naveo da do sastanka u Buenos Ajresu možda neće doći.

Da podsetimo, tri ukrajinska vojna broda presrela je ruska mornarica u Crnom moru nakon što su navodno upala u ruske vode u nedelju. I dok Kijev navodi da je obavestio Rusiju o prolaženju, Moskva navodi da takvo obaveštenje nije dobila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp otkazao sastanak s Putinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018

Predsednik SAD Donald Tramp je danas otkazao ;planirani sastanak s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom...Kao razlog je navedena ruska zaplena tri ukrajinska broda u nedelju nedaleko od Krima...Susret Tramp-Putin je bio planiran za vikend, na marginama sastanka G-20 u Buenos Ajresu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tramp otkazao sastanak sa Putinom

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2018

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, planiran za subotu...Dvojica predsednika trebalo je da se sastanu na marginama samita G20 u Argentini..."S obzirom na činjenicu da mornari i brodovi nisu vraćeni iz Rusije u Ukrajinu, odlučio sam da bi za sve...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.