Tramp optužio Njujork tajms za virtuelnu izdaju

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp optužio Njujork tajms za virtuelnu izdaju

Donald Tramp optužio je list Njujork tajms za "virtuelni čin izdaje" jer je preneo da su SAD povećale digitalne upade u rusku električnu mrežu.

"Ti promašeni iz Njujork tajmsa su upravo smislili priču da su SAD znatno povećale hakerske napade na Rusiju. To je virtuelni čin izdaje", naveo je Tramp na Tviteru dodajući velikim slovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je to netačno i da je su novinari lista korumpirani i neprijtelji naroda.

Njujork tajms, koji redovno objavljuje istraživačke članke koji ne idu na ruku Trampu, često je meta izliva besa amerikog predsednika na medije.

List je u subotu preneo da američka vlada povećava digitalne upade na električnu mrežu i druge mete u Rusiji kako bi joj uputila upozorenje, pošto sumnja da Moskva to isti čini Vašingtonu.

Prema američkim zvaničnicima koje citira list, Tramp nije bio obavešten o detaljima te operacije.

Pentagon i obaveštajne službe su oklevale da obaveste Trampa u strahu od njegove reakcije i mogućnosti da to američki predsednik pomene nekim stranim zvaničnicima kao što je o jednoj osetljivoj operaciji u Siriji govorio pred nekim ruskim zvaničnicima, dodao je Njujork tajms.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta se to dešava sa elektrodistribucijom u svetu?

Izvor: Deutsche Welle, 17.Jun.2019, 13:37

Tramp optužio Njujork tajms za virtuelnu veleizdaju nakon što je taj list objavio članak o mogućim hakerskim napadima SAD na rusku elektroenergetsku mrežu. U Južnoj Americi 55 miliona ljudi ostalo bez struje.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.