Tramp optužio Komija da laže

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp optužio Komija da laže

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je "100 posto" voljan da svedoči pod zakletvom o razgovorima s bivšim direktorom američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsom Komijem, optuživši ga da je lagao govoreći u Senatu.

Komi je rekao u četvrtak u američkom Senatu da ga je Tramp smenio kako bi uticao na istragu mešanja Rusije u predsedničke izbore u SAD i povezanosti Trampovog izbornog štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << s ruskim vlastima. On je izjavio da je Trampova administracija "naprosto" širila "laži" i "oklevetala" njega i FBI-aj.

Tramp je kazao da ništa u Komijevom svedočenju nije ukazalo na dogovor sa Rusijom ili, kako je naveo, ometanje pravde.

Američki predsednik je negirao da je bilo kada zatražio "lojalnost" od Komija, što je u suprotnosti s tvrdnjama Komija pod zakletvom o detaljima privatne večere koju su imali u Beloj kući.

Bivši šef FBI-ja kazao je da je svoje beleške o privatnim sastancima s Trampom ranije objavio novinar kojem ih je on dostavio preko svog bliskog prijatelja.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.