Tramp od pristalica prikupio 255 miliona dolara - 30 ulaže u odbranu na sudu

Izvor: B92, 02.Feb.2021, 12:52

Tramp od pristalica prikupio 255 miliona dolara - 30 ulaže u odbranu na sudu

Vašington -- Bivši predsednik SAD Donald Tramp prikupio je 255,4 miliona dolara donacija od svojih pristalica u osam nedelja nakon izbora 2020. godine

Od toga, 30 miliona će iskoristiti kako bi platio predstojeće suđenje za opoziv.

Ukupna prikupljena svota zabeležena je na platformi "WinRed" koju republikanci koriste kako bi prikupljali donacije od svojih pristalica. Iako je ovaj novac namenjen za pokrivanje troškova izbora, Tramp će 30 miliona iskoristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi platio suđenje za opoziv.

Kako statistika pokazuje, Tramp je od 3. novembra do 14. decembra svaki dan prikupljao po 2 miliona dolara, a nakon toga je iznos porastao na 2,9 miliona dolara.

Si-En-En je izračunao da je tokom jednog meseca nakon izbora Tramp poslao 414 zahteva za donaciju putem mejla i 132 zahteva putem SMS poruke, prenosi Klix.

Osim toga, Tramp je tokom vikenda prekinuo saradnju s timom advokata koji je trebalo da ga brani na predstojećem suđenju. No, bivši predsednik se brzo snašao te je pronašao dva nova advokata - Dejvida Šona i Brusa Kastora.

Podsetimo, suđenje Trumpu zbog podsticanja na upad u Kapitol 6. januara počinje 9. februara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.