Tramp obećao kaznu Rijadu ako je odgovoran za nestanak novinara

Izvor: Beta, 13.Okt.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp obećao kaznu Rijadu ako je odgovoran za nestanak novinara

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će Saudijska Arabija biti "teško kažnjena" ako je odgovorna za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija, ali je isključio mogućnost ograničenja prodaje oružja."Za sada oni (Saudijci) demantuju umešanost i to energično. Da li bi oni mogli da budu odgovorni? Da", rekao je Tramp u izjavi za američku televizijsku mrežu Si Bi Es (CBS).Američki predsednik je rekao da ukoliko se utvrdi odgovornost Rijada za nestanak novinara onda će uslediti "teška kazna".Tramp nije precizirao kakva bi to kazna bila.Džamal Kašogi nije vidjen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra da uzme dokumente potrebne za venčanje. Turska policija i brojni mediji veruju da je ubijen u konzulatu.Kašogi (59) prošle godine je otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti medju kojima vojnu intervenciju u Jemenu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Saudijska berza pala više od 6,8 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2018, 13:21

Saudijska berza izgubila je danas više od 6,8 odsto posle pretnje predsednika SAD Donalda Trampa da će Rijad biti "teško kažnjen" ukoliko se ustanovi njegova odgovornost za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija, kolumniste Vašington posta...Pad berze Tadavul u Rijadu zabeležen je danas,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.