Tramp nastavlja borbu za ukidanje Obamakera

Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp nastavlja borbu za ukidanje Obamakera

Američki predsednik Donald Tramp rekao je konzervativnim kongresmenima koji se protive njegovom predlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti da je glas protiv tog zakona glas podrške abortusu.

Tramp je na Tviteru napisao da je "ironija da će Fridom kokus, koji je izrazito protiv abortusa i Planiranog roditeljstva (organizacije koja pomaže u ostvarivanju prava na abortus), dozvoliti Planiranom roditeljstvu da nastavi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa radom ako glasaju protiv ovog plana".

Američki predsednik je time nastavio da vrši pritisak na republikance koji se protive predlogu zakona o ukidanju reforme zdravstvene zaštite, koju je uveo njegov prethodnih Barak Obama.

Pošto je juče odloženo glasanje o novom zakonu zbog manjka podrške, Tramp je zapretio da danas mora da se glasa ili neće biti ukidanja Obamakera.

U pokušaju da pridobije podršku konzervativaca, vodeći republikanci u Predstavničkom domu su predložili amandman koji bi ukinuo obavezu osigravajućih kuća da pokrivaju deset unapred odredjenih usluga, poput porodiljskog odsustva i nege mentalnog zdravlja.

Konzervativci su tražili uklanjanje te i drugih obaveza koje trenutni zakon nameće osiguravajućim kućama, uz obrazloženje da one podižu cene premija.

Tramp se u juče sastao s članovima konzervativnog Fridom kokusa u pokušaju da ih pridobije, ali je glasanje o novom zakonu odloženo, jer vlada nije obezbedila dovoljan broj glasova, preneo je Asoišijetid pres.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.