Tramp najavljuje tužbe zbog istrage o ruskoj umešanosti u izbore 2016.

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavljuje tužbe zbog istrage o ruskoj umešanosti u izbore 2016.

Donald Tramp je izjavio da će verovatno podneti tužbu protiv osoba umešanih u istragu o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

"Verovatno ću pokrenuti mnogo sudskih sporova protiv mnogo ljudi koji su učestvovali u istrazi o izborima 2016. godine", rekao je Tramp na konferenciji za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom, prenosi Rojters.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik nije precizirao na koga misli, ali je više puta izrazio nezadovoljstvo radom pojedinih centralnih aktera istrage koju je sproveo specijalni američki istražitelj Robert Maler, kao što je bivši direktor FBI Džejms Komi, koga je smenio u maju 2017. godine.

U Malerovoj istrazi nije pronađeno dovoljno dokaza da su Tramp i njegov izborni štab kovali zaveru sa Rusijom.

Maler je takođe naveo da nema dovoljno dokaza da se bilo koji zvaničnik kampanje optuži za rad kao neregistrovani strani agent Rusije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVE OPTUŽBE PROTIV AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp Morisonu tražio da diskredituje Milera

Izvor: Kurir, 03.Okt.2019, 12:20

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp tražio je u telefonskom razgovoru od premijera Australije Skota Morisona da pomogne ministarstvu pravde da prikupi informacije koje bi diskreditovale istragu specijalnog savetnika Roberta Milera o umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.