Tramp najavio više tarife na uvoz čelika i aluminijuma

Izvor: VOA, 01.Mar.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavio više tarife na uvoz čelika i aluminijuma

Predsednik Donald Tramp objavio je da će SAD uvesti visoke tarife na uvoz čelika I aluminijuma. Tramp je precizirao da će tarifa na uvoz čelika biti 25 odsto, dok će na aluminijum biti odsto. Mere će biti na snazi duži vremenski period, a počeće da važe sledeće nedelje. Tramp je na Tviteru napisao da su “industrija čelika I aluminijuma desetkovane zbog nefer trgovine I loše politike koja je vođena decenijama I da druge zemlje ne smeju više iskorišćavati Ameriku, njene radnike I kompanije.” Američki predsednik je na sastanku rekao da su trgovinski sporazum NAFTA I Svetska trgovinska organizacija katastrofalni za SAD I da je “uspon Kine direktno povezan sa otvaranjem Svetske trgovinske organziacije”. Tramp nije objavio detalje o tome koje će zemlje biti pogođene novim tarifama. U 2017. SAD je skoro polovinu količine čelika uvezla iz Kanade, Brazila, Južne Koreje I Meksika, dok je kineski čelik činio manje od 2 odsto ukupnog uvoza SAD.  
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp: SAD će uvesti tarife na uvoz čelika i aluminijuma

Izvor: Blic, 02.Mar.2018, 00:10

Vašington će naredne sedmice uvesti tarife od 25 odsto na uvoz čelika i 10 odsto na uvoz alumunijuma, najavio je američki predsednik Donald Tramp...- Mi ćemo ponovo izgraditi našu industriju čelika i industriju aluminijuma - rekao je Tramp na sastanku sa industrijalcima, javlja Rojters...On je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.