Tramp izazvao bes, a evo, sada će opet FOTO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 10:50

Tramp izazvao bes, a evo, sada će opet FOTO

Američki predsednički kandidat Donald Tramp u ponedeljak je izjavio da je "učinio NATO jakim" tokom svog predsedničkog mandata.

Ova izjava dolazi svega par dana otkako je rekao da SAD neće priteći u pomoć ni jednoj članici NATO koja ne izvršava svoje obaveze plaćanja prema Alijansi, ukoliko ona bude napadnuta, dodaući da bi i ohrabrio Rusiju da ih napadne.

Takav stav Tramoa izazvao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lavinu komentara, ali i bes.

Onda je usledila nova: "Učinio sam NATO jakim", napisao je on velikim slovima na društvenoj mreži Truth Social, čiji je osnivač.

"Kada sam rekao da 20 zemalja koje nisu plaćale svoj pošteni udeo moraju platiti i da, ako ne plate, neće imati vojnu zaštitu SAD-a, novac je počeo stizati", naveo je repubčikanski predsednički kandidat, a zatim je i nastavio, u svom stilu: "Nakon toliko godina otkako su Sjedinjene Države plaćale za druge, bio je to krasan prizor."

"Ali sada, kad nije bilo mene da kažem da moraju platititi, oni opet po starom", rekao je.

Na događaju u sklopu predizborne kampanje u državi Južnoj Karolini u subotu, Tramp je rekao da "neće štititi" od Rusije zemlje koje ne ispunjavaju NATO-ove zahtjeve za odbrambenu potrošnju.

"Zapravo, ohrabrio bih ih da rade šta god žele", rekao je Tramp, misleći na Rusiju, dovodeći tako u pitanje obaveze saveza o kolektivnoj odbrani, što je izazvalo bes u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.