Tramp i dalje tvrdi da je FBI radio protiv njega

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i dalje tvrdi da je FBI radio protiv njega

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp osporio je izveštaj Ministarstva pravde SAD.

Reč je o izveštaju da bivš direktor FBI Džejms Komi nije imao politički motivisan odnos prema istrazi o mejlovima Hilari Klinton.

On je takođe izneo tvrdnje da je FBI bio "potpuno pristrasan" i da su "vodeći ljudi" te agencije "kovali zaveru protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovog izbora" za šefa Bele kuće 2016. godine.

Generalni inspektor Ministarstva pravde SAD, Majkl Horovic, juče je rekao da je Komi odstupao od normi FBI, ali da ne postoje dokazi da je to radio na osnovu političke pristrasnosti.

"Kranji rezultat je pogrešan. Postojala je potpuna pristrasnost", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući komentarišući izveštaj ministarstva.

On je rekao da je Komi "bio kolovođa cele te jazbine lopova", prenosi AP.

Komi se nalazi pod istragom za moguću saradnju sa Rusijom tokom američkih predsedničkih izbora 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.