Tramp i Putin: Prvi korak ka poboljšanju odnosa

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Putin: Prvi korak ka poboljšanju odnosa

Američki predsednik Donald Tramp izjavio da su odnosi SAD i Rusije poboljšani tokom samita u Helsinkiju, dok je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da je sastanak s američkim predsednikom prvi korak ka poboljšanju odnosa dveju zemalja.

"Radije bih preuzeo politički rizik u potrazi za mirom, nego da rizikujem mir dok se bavim politikom", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izjavio je između ostalog Tramp na konferenciji za novinare nakon sastanka s Putinom.

On je rekao i da bi saradnja Rusije u vezi s pitanjem Sirije mogla da spasi "stotine hiljada života".

Putin je rekao da Rusija i SAD treba da preuzmu vođstvo i sarađuju na rešavanju rata u Siriji i humanitarne situacije u toj zemlji.

"Rusija i SAD, dez dileme, mogu da preuzmu liderstvo u tom pitanju i obezbede prevazilaženje humanitarne krize i pomoć povratku izbeglica kućama", rekao je Putin, a prenosi Tass.

Putin je naveo da je Rusija zainteresovana za očuvanje mira na Golanskoj visoravni i bezbednost Izraela.

Prema njegovim rečima, posle uništenja terorističkih grupa na jugu Sirije stanje na Golanu "treba da se vrati u potpunu saglasnost sa sporazumom iz 1974. o razdvajanju izraelske i sirijske vojske", što bi vratilo mir u region i obezbedilo sigurnost Izraela.

"Gospodin predsednik Tramp je tome danas posvetio posebnu pažnju. Želim da potvrdim da je Rusija zainteresovana za takav razvoj događaja i držaće se takvog stava", izjavio je Putin.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp i Putin u Helsinkuju: Korak ka poboljšanju odnosa

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2018

Američki predsednik Donald Tramp izjavio da su odnosi SAD i Rusije poboljšani tokom samita u Helsinkiju, dok je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je sastanak s američkim predsednikom prvi korak ka poboljšanju odnosa dveju zemalja..."Radije bih preuzeo politički rizik u potrazi za mirom, nego...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.