Tramp i Makron: Hitno potrebna deeskalacija u Libiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 20:30

Tramp i Makron: Hitno potrebna deeskalacija u Libiji

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron saglasili su se danas da je potrebna hitna deeskalacija situacije u Libiji, saopštila je "Bela kuća".

Kako navodi, Tramp i Makron su tokom telefonskog razgovora izrazili zabrinutost zbog "pogoršanja stranog uplitanja" u toj zemlji, prenosi Rojters.

Oni su, takođe, razgovarali o napretku koji je ostvaren tokom ponovnog otvaranja dve zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i o globalnoj ekonomiji, koja je bila zaustavljena tokom pandemije korona virusa.

Tramp je rekao da se raduje uskorom sazivanju sastanka lidera Grupe sedam industrijalizovanih zemalja sveta.

Snage samoproglašene Libijske nacionalne armije (LNA) Kalife Haftara saopštile su ranije danas da se povlače sa svih linija fronta u Tripoliju.

Snage Haftara objavile su da se povlače dva do tri kilometara od linija fronta, kako bi olakšale uslove građanima Tripolija na kraju proslave Ramazana.

Rojters, međutim, ističe da je taj potez usledio nakon što su LNA izgubile ključno uporište u ponedeljak i ocenjuje da odluka o povlačenju dovodi u pitanje sposobnost tih snaga da izdrže ofanzivu koja traje već godinu dana, s ciljem da se zauzme prestonica Libije.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tramp i Makron: Hitno potrebna deeskalacija situacije u Libiji

Izvor: Blic, 20.Maj.2020

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron saglasili su se danas da je potrebna hitna deeskalacija situacije u Libiji, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.