Tramp grmi: Oni su kao igrači golfa, jedini naš problem

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp grmi: Oni su kao igrači golfa, jedini naš problem

Predsednfik SAD Donald Tramp optužio je američku centralnu banku (Fed) da ona predstavlja jedini problem američke privrede.

Ove optužbe Trampa dolaze nekoliko dana pošto je ta institucija podigla kamatnu stopu i smanjila predviđanja rasta za 2018. i 2019.

"Jedini problem naše privrede je Fed. Oni ne osećaju tržište, oni ne razumeju trgovinske ratove", napisao je Tramp na Tviteru. Tramp je poredio Fed s igračem golfa, ocenivši da je ta institucija kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moćni igrač golfa koji ne može da ubaci lopticu u rupu jer nema preciznosti.

Tramp neprestano kritikuje odluke američkih Federalnih rezervi (Feda), za razliku od uobičajene predsedničke uzdržanosti ; prema potezima centralne banke.

On je prošle nedelje pozvao predsednika Feda Džeroma Pauela da ne podiže kamatne stope ocenivši da bi to bila greška. Ovog vikenda Si-En-En (CNN) i Blumberg su javili da predsednik planira da otpusti Pauela koga je sam izabrao. Međutim tu informaciju je negirao Trampov ministar finansija Stiv Mnučin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.