Tramp grmi: Oni su kao igrači golfa, jedini naš problem

Predsednfik SAD Donald Tramp optužio je američku centralnu banku (Fed) da ona predstavlja jedini problem američke privrede.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2018.

18:07

Tramp grmi: Oni su kao igrači golfa, jedini naš problem
(Foto: Getty images)

Ove optužbe Trampa dolaze nekoliko dana pošto je ta institucija podigla kamatnu stopu i smanjila predviđanja rasta za 2018. i 2019.

"Jedini problem naše privrede je Fed. Oni ne osećaju tržište, oni ne razumeju trgovinske ratove", napisao je Tramp na Tviteru. Tramp je poredio Fed s igračem golfa, ocenivši da je ta institucija kao moćni igrač golfa koji ne može da ubaci lopticu u rupu jer nema preciznosti.

Tramp neprestano kritikuje odluke američkih Federalnih rezervi (Feda), za razliku od uobičajene predsedničke uzdržanosti ; prema potezima centralne banke.

On je prošle nedelje pozvao predsednika Feda Džeroma Pauela da ne podiže kamatne stope ocenivši da bi to bila greška. Ovog vikenda Si-En-En (CNN) i Blumberg su javili da predsednik planira da otpusti Pauela koga je sam izabrao. Međutim tu informaciju je negirao Trampov ministar finansija Stiv Mnučin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: