Tramp čestitao Zaevu: Severna Makedonija je veliki partner SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp čestitao Zaevu: Severna Makedonija je veliki partner SAD

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je danas premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu na ratifikaciji i primeni dogovora iz Prespe i ocenio da je to najveće dostugnuće na Balkanu od Dejtonskog sporazuma.

U pismu, koje prenosi makedonska vlada, Tramp navodi da Prespanski dogovor "svedoči o hrabrom liderstvu" Zaeva koji je, kakoje ocenio, zajedničkim naporom s grčkom kolegom Aleksisom Ciprasom u rešavanju spora oko imena, obezbedio stabilniju i prosperitetniju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budućnost, ne samo za njihove zemlje, već i za ceo region.

Američki predsednik je Zaevu čestitao na liderstvu i posvećenosti da dovede proces do njegog kraja, od pregovora preko ratifikacije, pa sve do potpune implementacije Prespanskog dogovora i ;poručio da će njegova ;zemlja "sada zauzeti mesto koje joj pripada u Severnoatlantskoj alijansu kao Republika Severna Makedonija".

"Severna Makedonija je veliki partner SAD. Radujemo se što ćemo moći da vas dočekamo kao našeg 30. saveznika u Severnoatlantskoj alijansi i da nastavimo naš zajednički posao na obezbeđivanju mira i prosperiteta na Zapadnom Balkanu", naveo je Tramp.

Tramp je izrazio nadu da će dogovor iz Prespe kojim je rešen višedecenijski makedonsko-grčki spor "poslužiti kao inspiracija drugim državama u regionu".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp čestitao Zaevu

Izvor: B92, 20.Feb.2019

Skoplje -- Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu na ratifikaciji i primeni dogovora iz Prespe...On je ocenio da je to najveće dostignuće na Balkanu od Dejtonskog sporazuma...U pismu, koje prenosi makedonska vlada, Tramp navodi da Prespanski dogovor "svedoči...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.