Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp će obrisati Obamin rad i sve će okrenuti naopačke"

VAŠINGTON - Izabrani predsjednik SAD Donald Tramp će izbrisati gotovo sve što je za dva mandata na toj poziciji uradio Barak Obama.

To ocjenjuje bivši predsedavajući Predstavničkog doma SAD Njut Džingrič, uz napomenu da bi Tramp mogao da “okrene naopačke“ 70 odsto odluka koje je donio Obama.

“Mislim da će se to >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dogoditi u prvim danima Trampovog predsjednikovanja, da će okrenuti veliki broj direktnih naredbi koje je izdao Obama jer nije želio da to radi kroz Kongres“, rekao je Džingrič.

Odlazeći predsjednik SAD je za osam godina u Bjeloj kući izdao čak 260 direktnih naredbi, a nedavno je pozvao Trampa da ne zaobilazi Kongres u stvaranju svoje agende.

Obama je koristio svoje pravo kako bi ostvarivao reforme u sistemu rada, očuvanju klime i imigraciji, pošto Kongres nije želio da se saglasi sa njegovim programima.

“Mislim da je predsjednik Obama shvatio da će sve ono što je uradio u kabinetu postati kao ona lutka na naduvavanje kad joj se izbaci vazduh, malo po malo ona se skuplja i skuplja i skuplja...“, istakao je Džingrič.

(b92)
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.