Tramp: Zahvaljujući dejstvima Vašingtona zemlje NATO-a počele da troše više novca

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Zahvaljujući dejstvima Vašingtona zemlje NATO-a počele da troše više novca

Zahvaljujući dejstvima Vašingtona zemlje NATO-a su počele da troše više novca za odbranu, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

„Zahvaljujući našim naporima novac je počeo da stiže. Druge zemlje počele su da shvataju da je neophodno da plate“, rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Rumunije Klausom Johanisom.

Šef Bele kuće zahvalio je Rumuniji za povećanje odbrambenog budžeta. „Nadamo se da će druge zemlje pratiti njen primer“, rekao je predsednik SAD.

Komentarišući rezultat izbora u Velikoj Britaniji, Tramp je izjavio da je to za njega iznenađenje.

„Čudno“, rekao je Tramp na molbu novinara da prokomentariše rezultate izbora, ali nije naveo nikakve druge detalje.

Konzervativna partija Velike Britanije, kojom rukovodi aktuelna premijerka Tereza Mej, nema dovoljno glasova za formiranje vlade. Mejova je izjavila da planira da sarađuje sa severnoirskom Demokratskom partijom ujedinjenja, ali nije precizirala u kojoj formi.
 

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.