Tramp: Treba da živimo život umesto sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 29.Dec.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Treba da živimo život umesto sankcija Rusiji

 
Odgovarajući na izveštaje da Obamina administracija želi da "šamara" Rusiju sa novim sankcijama zbog navodnog mešanja u predsedničke izbore u SAD, novoizabrani predsednik Donald Tramp je rekao da SAD treba da "da nastave sa svojim životima," dok s druge strane "niko ne zna tačno šta se dešava."

Donald Tramp je ponovo osporio tvrdnje američkih obaveštajnih službi koje tvrde da je Rusija vršila hakerske napade prema Demokratskoj stranci.

U sredu, republikanski senator Lindzi Grejem (Južna Karolina), je rekla tokom posete glavnom gradu Letonije, Rigi, da Moskva treba očekivati nove sankcije zbog navodnog mešanja u 2016 izborima.

Na pitanje novinara da li bi uvođenje sankcija imalo ikakvog smisla, Tramp je odgovorio: "Mislim da bi trebalo da nastavimo sa našim životima. Mislim da su računari zakomplikovali život u veoma velikoj meri. Cela era računara je učinila da niko ne zna tačno šta se dešava. "

Iako je Tramp rekao da nije bio upoznat sa Grejeomvom opaskom, on je zapazio: "Imamo brzinu. Imamo mnogo drugih stvari, ali nisam siguran da imate tu vrstu sigurnosti koja vam je potrebna. Nisam razgovarao sa senatorima ali sigurno ću u narednom periodu. "

Moskva se nada da bi nove sankcije mogle biti ukinute dolaskom Trampove administracije, rekao je specijalni izaslanik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Krucik.

„Kada se nazire opoziv, kako navodi Tramp, 70 odsto usvojenih odluka (odlazeće) administracije SAD, ne može se isključiti mogućnost da bi najnovije sankcije uvedene u agoniji verovatno mogle biti uključene u tih 70 odsto odluka“, rekao je Kruckih.

Njegova izjava dolazi usred izveštaja medija da nova administracija SAD može preduzeti korake ka poboljšanju odnosa Vašingtona i Moskve. Prema nemačkom časopisu Bild, Tramp traži da se ukinu sankcije Rusiji, kao što je preporučeno od strane američkog diplomate Henrija Kisindžera.

U članku se dodaje da Kisindžer, koji je bio državni sekretar i savetnik za bezbednost tokom Nikson administracije, ima "jasne ideje" o budućim odnosima dve nuklearne supersile.

U sredu je državni sekretar Džon Keri potvrdio Obamin nameru.

Sa svoje strane, Tramp je odbacio bizarne tvrdnje da je Moskva pokušala da se meša u predsedničke izbore u SAD i okarakterisao tvrdnje kao "teorije zavere".

Vostok, RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.