Tramp: Šta nije u redu sa njim, šta skriva?

Izvor: B92, 07.Dec.2020, 19:34

Tramp: Šta nije u redu sa njim, šta skriva?

Američki predsednik Donald Tramp objavio je da guverner Džordžije Brajan Kemp odbija verifikaciju potpisa birača koji su glasali na predsedničkim izborima.

Tramp je na Tviteru napisao: "Republikanski guverner Džordžije odbija verifikaciju potpisa, a to bi nam donelo laku pobedu. Šta nije u redu sa ovim tipom? Šta skriva?“ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tramp je i pre dva dana tvrdio da bi „lako i brzo“ osvojio Džordžiju kada bi lokalne vlasti dozvolile verifikaciju potpisa birača na kovertama kojima su glasački listići poslati poštom, piše Sputnjik.

​On je naveo da bi verifikacija potpisa sigurno „pokazala velika odstupanja“.

Džordžija je jedna od šest država u kojima je Trampov izborni štab podneo tužbu državnom sudu tražeći poništavanje rezultata predsedničkih izbora održanih 3. novembra, zbog kako ističu, široko rasprostranjene prevare.

U četvrtak je Trampov tim predstavio video dokaz o prevari na izborima, na kom se navodno vidi kako je kofer pun glasačkih listića izvađen ispod stola kada su republikanski posmatrači i novinari udaljeni sa biračkog mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.