Tramp: Rusija? Sankcije? Ja tu ništa nisam dirao

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Rusija? Sankcije? Ja tu ništa nisam dirao

Američki predsednik Donald Tramp negirao je da je doneo bilo kakvu odluku o ublažavanju sankcija, uključujući i onih protiv Rusije.

- Ja nisam ništa ublažio - kazao je Tramp novinarima.

Bela kuća je prethodno saopštila da potezi američkog ministarstva finansija kojima se američkim kompanijama dozvoljavaju ograničene transakcije sa ruskom Federalnom službom bezbednosti, predstavljaju rutinu i nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nagoveštaj ublažavanja sankcija protiv Moskve.

Agencija Rojters prethodno je javila da je američko ministarstvo finansija saopštilo da SAD ublažavaju sankcije protiv FSB koje je zbog navodne umešanosti u sajber napade uveo bivši predsednik SAD Barak Obama.

Portparol Bele kuće Šon Spajser je na pitanje da li saopštenje ministarstva finansija ukazuje na zaokret u politici prema Rusiji, rekao "ne".

- Ne znači. Kako ja razumem to je redovni tok delovanja - rekao je Spajser, prenosi Rojters.

On je rekao da pitanja o toj odluci treba uputiti ministarstvu finansija.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.