Tramp: Predsednica Evropske komisije težak pregovarač

Izvor: Beta, 21.Jan.2020, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Predsednica Evropske komisije težak pregovarač

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas pre sastanka u Davosu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen da je čuo da je ona težak pregovarač, ali da se nada da će SAD i EU postići napredak na novom trgovinskom sporazumu. "Sjajno je biti ovde sa predsednicom Evropske komisije i ženom koja je veoma poštovana, ali čuo sam da je težak pregovarač, što je za nas loša vest", rekao je Tramp u Davosu gde učestvuje na 50. Svetskom ekonomskom forumu i dodao da SAD žele da sklope trgovinski sporazum sa Evropom.Ovo je prvi sastanak Trampa i predsednice EK.Tramp je u poslednje vreme imao dosta nesuglasica s Evropom oko poreske i trgovinske politike, a jedan od razloga je novi porez Francuske koji su američki tehnološki giganti poput Amazona i Gugla prinudjeni da plaćaju.Predsednik SAD najavio je zatim odmazdu u vidu poreza od 100 odsto na uvoz sira, vina, karmina i ostalih proizvoda iz Francuske.Ursula fon der Lajen je rekla da su američki i evropski narodi prijatelji, te da na tome treba graditi budućnost."Mislim da nikada ne bi trebalo da zaboravimo da imamo dugu istoriju zajedničkih temelja, prijateljstva i puno poslovnih ugovora", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRGOVINSKI PARTNERI DA SMANJE EMISIJE GASOVA Fon der Lajen: "Ako žele da posluju sa Unijom, moraju da ulože napore"

Izvor: Blic, 22.Jan.2020, 15:34

Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da se evropski blok kreće prema ugljeničnoj neutralnosti kontinenta do 2050. godine i da će primorati svoje trgovinske partnere da ulože dodatne napore u ovom segmentu ukoliko žele da posluju sa Unijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.