Tramp: Nemačka i Francuska treba da prime nazad borce Islamske države

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Nemačka i Francuska treba da prime nazad borce Islamske države

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je Francusku, Nemačku i druge zemlje da prihvate svoje državljane koji su zarobljeni kao borci Islamske države.

Borci su zarobljeni u Siriji i Iraku.

Tramp je novinarima u Beloj kući rekao da SAD i njihovi saveznici drže hiljade boraca Islamske države pošto su tu ekstremističku grupu primorali da napusti poslednju teritoriju koju je kontrolisala u Siriji.

Predsednik SAD je kazao da evropske zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da prime nazad svoje državljane koji su se pridružili ekstremistima, a sada su zarobljenici, i upozorio da u suprotnom "neće imati drugi izbor nego da ih pošalje u zemlje iz kojih su došli".

Tramp je dodao da SAD neće držati te zarobljenike u američkoj bazi Gvantanamo na Kubi "narednih 50 godina i plaćati za to".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.