Tramp: Na ludost Makrona odgovorićemo recipročno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Na ludost Makrona odgovorićemo recipročno

Američki predsednik Donald Tramp oštro je danas kritikovao Francusku zbog uvođenja taksi za gigante Interneta kao što su Gugl, Amazon i Fejsbuk, zapretivši da će Vašington odgovoriti Parizu recipročnim merama.

Kako je preneo AP, Tramp je naglasio da za američke tehnološke kompanije takse može da uvodi jedino Amerika.

"Ubrzo ćemo najaviti suštinske recipročne mere kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovor na ludost (francuskog predsednika Emanuela) Makrona", zapretio je predsednik SAD.

Takse u Francuskoj prevashodno se odnose na kompanije koje koriste informacije o potrošačima kako bi prodavale onlajn reklame.

Francuske takse imaju za cilj i da zaustave multinacionalne kompanije u izbegavanju plaćanja poreza uspostavljanjem njihovih sedišta u zemljama EU sa malim porezima.

AP podseća da trenutno mnoge multinacionalne kompanije gotovo i da ne plaćaju poreze u zemljama u kojima imaju najveću prodaju.

Asošijejted pres dodaje i da se Tramp, govoreći o novim merama Pariza, obrušio i na francuska vina, iako je poznato da američki predsednik ne pije alkohol.

"Uvek ću reći da je američko vino bolje od francuskog vina", kazao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.