Tramp: EU formirana kako bi iskorištavala SAD u svoje interese

Izvor: Vostok.rs, 16.Jul.2020, 07:44

Tramp: EU formirana kako bi iskorištavala SAD u svoje interese

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je EU formirana kako bi iskorištavala SAD u svoje svrhe i da zloupotrebljava svoj položaj, navodi se u saopštenju pressBele kuće.
Po njegovim rečima, EU „nikad nije imala dobar odnos prema SAD“ i nepravedna je prema Amerikancima. „EU je formirana kako bi iskorištavala SAD u svoje interese“, izjavio je on. Međutim, u kasnijem govoru Tramp je izjavio da su odnosi SAD i Evrope „vrlo dobri“, ali da su države u „ogromnoj ekonomskoj konkurenciji“. Po njegovim rečima, EU se „vrlo loše odnosi prema SAD po pitanju trgovine. „Oni su bili vrlo nepravedni prema nama tokom mnogih, mnogih decenija. Ovaj problem je vrlo lako rešiti. Ja sam bio u potpunosti spreman da ga rešim, ali je počela epidemija“, rekao je predsednik.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.