Tramp: Ako primirje nije moguće  ja sam čovek tarifa

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ako primirje nije moguće " ja sam čovek tarifa

Vašington -- Predsednik SAD-a Donald Tramp podržao je mogućnost produženja 90-dnevnog trgovinskog primirja o kojem se dogovorio sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

"Pregovori sa Kinom su već počeli. Ako se ne produže, završiće se za 90 dana od dana naše divne i vrlo prijatne večere s predsednikom Sijem u Argentini", napisao je Tramp na Tviteru.

Ako je trgovinski sporazum sa Kinom moguć, on će, prema rečima Trampa, biti realizovan, ali ako dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane ne mogu da reše nesuglasice, SAD će se vratiti tarifama.

Dodao je i da će njegov tim trgovinskih savetnika, predvođen Robertom Lajtizerom, odlučiti da li je "realan sporazum" sa Kinom moguć.

"Ako jeste, mi ćemo ga realizovati. Ako nije - ja sam čovek tarifa", napisao je Tramp.

Dvojica lidera su se protekle subote dogovorila o primirju u trgovinskom ratu, tokom kojeg su uvedene tarife koje su poremetile promet više stotina milijardi dolara vredne robe između dve najveće svetske ekonomije.

Tramp i Si su se saglasili da će na 90 dana, počev od 1. decembra, odložiti uvođenje dodatnih tarifa i da se to vreme iskoristi za traženje rešenja za trgovinski sukob.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.