Tilerson: Ni Tramp ni ja nismo srećni zbog sankcija Rusiji

Izvor: Press, 02.Avg.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: Ni Tramp ni ja nismo srećni zbog sankcija Rusiji

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio da ni on, ali ni predsednik SAD Donald Tramp nisu "baš srećni" zbog novih sankcija koje je Kongres uveo Rusiji.
Foto:B92.net
Tilerson je rekao da sankcije pokazuju da Moskva frustrira Amerikance, iako žele da veze između SAD i Rusije funkcionišu.
Govoreći o svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prvih šest meseci u Trampovoj administraciji, Tilerson je izrazio žaljenje zbog narušenih odnosa s Rusijom, ukazavši na odluku te zemlje da protera američke diplomate.

Oba doma Kongresa su gotovo jednoglasno usvojila prošle nedelje nove i pooštrene sankcije Rusiji. Ruski predsednik Vladimir Putin je potom zatražio drastično smanjenje broja američkih diplomata u Rusiji.

Tilerson je rekao da su SAD ipak postigle uspeh u saradnji sa Rusijom kada je u pitanju suzbijanje nasilja u Siriji.

Američki državni sekretar je kazao da će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom tokom posete Filipinima, gde će boraviti od nedelje.

Tilerson je rekao i da SAD nisu okrivile Kinu za situaciju s nuklearnim programom Severne Koreje uprkos pritisku Vašingtona na Peking, dodajući da je Amerika spremna na pregovore sa Pjongjangom.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora podržala odluku EU da se produže sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2017

Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina podržale su odluku Evropske unije da se produže sankcije Rusiji, izjavila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini.. . Te zemlje će, kako je navela, voditi odgovarajuću politiku u skladu sa odlukom Evropskog saveta.. . „EU pozdravlja...

Nastavak na Vostok.rs...

Tilerson: "Nismo srećni zbog sankcija Rusiji, ali radimo u skladu s njima"

Izvor: VOA, 02.Avg.2017

Državni sekretar Reks Tilerson izneo je svoju viziju američke inostrane politike prema velikom broju žarišta u svetu, izmedju ostalog Severnoj Koreji, Venecueli, Kini, Bliskom istoku, Rusiji i Ukrajini. Kada su ga pitali za američke odnose sa Moskvom, posle naredbe Vladimira Putina da se u velikoj...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.