Tabaković razgovarala s predstavnicima američke delegacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2020, 18:48

Tabaković razgovarala s predstavnicima američke delegacije

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković danas je u razgovoru s predstavnicima američke delegacije rekla je da nema dileme da je cilj SAD jačanje regionalne saradnje

U američkoj delegaciji su bili predstavnici Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), Izvozno-uvozne banke SAD i predstavnici Ambasade SAD u Srbiji, koji su istakli da je rad i doprinos NBS izuzetno važan za uspeh Srbije, navela je u saopštenju NBS.

Potvrdili su da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsednik SAD Donald Tramp "izuzetno posvećen" tome da dogovor Srbije i Kosovaa potpisan u Vašingtonu početkom septembra, "realizuje na najbolji mogući način" i da "nova ekonomska saradnja... donese što više novih radnih mesta".

Na sastanku u NBS je ocenjeno da je ključni zadatak razvoj i da će realizacija planiranih projekta biti uspešnija u meri u kojoj se u Srbiji omogući jačanje infrastrukture i privrede, a posebno otvaranje novih radnih mesta.

NBS je istakla da će ona biti važan oslonac na tom putu, čuvajući monetarnu i finansijsku stabilnost.

Ventralna banka je podsetila da je Stejt department u nedavnom izveštaju o uslovima poslovanja i investicionoj klimi za 2020. godinu u više od 170 zemalja i tržišta, za Srbiju konstatovao da je investiciona klima popravljena, čemu su doprinele makroekonomske reforme, ojačana finansijska stabilnost, povećana fiskalna disciplina i napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.