TRAMP ZAVRŠIO TERAPIJU KONTROVERZNIM HLOROKINOM: Evo kakvo dejstvo je imao na njega i šta je poručio

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 18:33

TRAMP ZAVRŠIO TERAPIJU KONTROVERZNIM HLOROKINOM: Evo kakvo dejstvo je imao na njega i šta je poručio

Uprava za hranu i lekove upozorila je na upotrebu hlorokina u lečenju korona virusa van bolnica ili kliničkih ispitivanja, jer postoji veliki rizik od srčanih problema i drugih nuspojava.

Predsednik SAD Donald Tramp više ne pije antimalarijski lek hidroksihlorokin koji je preventivno koristio tokom prethodnih dana protiv zaraze korona virusom, prenosi Foks njuz.

- Gotovo! Upravo završeno. I >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzgred, koliko ja znam, još sam živ - rekao je Tramp tokom intervjua u emsiji "Full Measure".

Tramp je hlorokin počeo da koristi pre dve sedmice nakon što je primio pisma i pozive lekara čiji su analize pokazale da je lek koristan u lečenju koronavirusa i nakon što je njegov lični lekar u Beloj kući takođe odobrio upotrebu.

- Čuo sam puno dobrih priča (o hlorokinu), a ako ne bude dobar, reći ću vam. Neću sebi naškoditi zbog toga. Prošlo je 40 godina od početka upotrebe leka za malariju, lupus i druge bolesti - rekao je Tramp.

‘President Donald Trump says he’s finished taking hydroxychloroquine to protect himself against coronavirus’ 🙄

It’s highly unlikely he was ever taking it. https://t.co/TWIsQExGbx

— RynheartTheReluctant (@TheRynheart) May 24, 2020

Međutim,

Naučna studija koja je nedavno objavljena u naučnom časopisu "The Lancet" je otkrila da su pacijenti koji su zaraženi korona virusom podložniji razvijanju ozbiljnijih srčanih aritmija ukoliko koriste i hidroksihlorokin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SZO isključuje hidroksihlorokin iz studije za lečenje Kovid-19

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2020

Svetska zdravstvena organizacija je danas saopštila da će privremeno iz svoje globalne studije o lečenju Kovid-19 privremeno izostaviti lek protiv malarije - hidroksihlorokin...Iz SZO su naveli da to rade jer njihovi stručnjaci moraju da pregledaju sve dostupne dokaze do danas...Predsednik SAD Donald...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.