TRAMP PRETRPEO PRVI PORAZ: Evo šta će to značiti za njegovu kandidaturu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 09:05

TRAMP PRETRPEO PRVI PORAZ: Evo šta će to značiti za njegovu kandidaturu

Do sada ima podršku 244 delegata

 Kandidatkinja za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli pobedila je na stranačkim predizborima u Vašingtonu, zabeleživši svoju prvu pobedu u kampanji za predsedničke izbore ove godine.

Bivši američki predsednik i favorit za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp pretrpeo je u nedelju prvi poraz na stranačkim predizborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pošto je Hejli pobedila u Vašingtonu, prenosi AP.

Hejli je u Vašingtonu osvojila glasove svih 19 delegata.

Ona je rekla da će ostati u trci za republikansku nominaciju barem tokom predizbora u utorak u 16 američkih država. Portparolka Hejli Olivija Perez-Kubas navela je da je Hejli postala prva žena koja je pobedila na predizborima republikanaca.

Vašington je uporište demokrata, sa samo oko 23.000 registrovanih republikanaca u gradu, napominje američka agencija, podsećajući da je aktuelni američki predsednik demokrata Džozef Bajden pobedio u Distriktu Kolumbija na predsedničkim izborima 2020. godine sa 92 odsto osvojenih glasova.

Tramp do sada u aktuelnoj kampanji ima podršku 244 delegata, dok Hejli ima podršku 43 delegata, navodi AP.

Kandidat treba da ima podršku 1.215 delegata da bi osvojio republikansku nominaciju.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Americi 2024: Tramp izgubio partijske izbore u Vašingtonu, ali ostaje favorit republikanaca

Izvor: Danas, 04.Mar.2024

Niki Hejli, bivša ambasadorka Amerike u Ujedinjenim nacijama, postala je prva žena koja je pobedila na izborima za republikanskog predsedničkog kandidata u jednoj američkoj saveznoj državi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.