TRAMP POMILOVAO FLINA: Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost lagao FBI oko kontakata sa ruskim diplomatom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 23:44

TRAMP POMILOVAO FLINA: Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost lagao FBI oko kontakata sa ruskim diplomatom

U vrlo neobičnom potezu, ministarstvo pravosuđa odustalo je od predmeta protiv Flina u maju ove godine

Predsednik SAD Donald Tramp pomilovao je svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina koji se 2017. godine izjasnio da je lagao Federalom istražnom birou (FBI) oko kontakata sa ruskim diplomatom.

Tramp je vest o pomilovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podelio na društvenoj mreži Tviter.

"Velika mi je čast da objavim da je general Majkl Flin dobio puno pomilovanje. Čestitam @GenFlinu i njegovoj divnoj porodici, znam da ćete sada imati zaista fantastičan Dan zahvalnosti", napisao je Tramp na Tviteru.

It is my Great Honor to announce that General Michael T. Flynn has been granted a Full Pardon. Congratulations to @GenFlynn and his wonderful family, I know you will now have a truly fantastic Thanksgiving!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 25, 2020

Flinovi tajni pregovori s ruskim ambasadorom u Vašingtonu u decembru 2016, pre Trampove inauguracije, bili su osnova za temeljnu istragu specijalnog savetnika Roberta Milera u mešanje Moskve u američke izbore godinu dana ranije.

Predsednik je oduvek tvrdio da je istraga bila politički "lov na veštice" i da je Flin, bivši general i šef Odbrambene obaveštajne agencije, "dobar čovek".

, rekavši da navodne laži FBI-ju nisu bile značajne, što je Trampu donelo veliku političku pobedu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp pomilovao bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost

Izvor: VOA, 26.Nov.2020, 02:29

Predsednik Donald Tramp je pomilovao bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina, i u poslednjim danima svoje administracije kritikovao istragu Rusije, za koju sve vreme tvrdi da je politički motivisana. "Velika mi je čast da saopštim da je general Majkl T. Flin dobio puno pomilovanje",...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.