TRAMP POČEO RASKRINKAVANJE Evo ko stoji iza eksplozija na Severnom toku: To nije bila Rusija

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 14:00

TRAMP POČEO RASKRINKAVANJE Evo ko stoji iza eksplozija na Severnom toku: To nije bila Rusija

Tramp tvrdi da je u vrlo dobrim odnosima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a sada je uspeo da šokira svetsku javnost.

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da Rusija nije odgovorna za eksplozije na Severnom toku u septembru prošle godine pa je nagovestio da bi Sjedinjene Države mogle da budu umešane u incident >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , prenosi Independent.

- Ne želim da dovedem našu zemlju u probleme pa neću odgovoriti - rekao je Tramp voditelju Foks Njuza Takeru Karlsonu na pitanje o eksplozijama gasovoda.

- Ali mogu vam reći ko to nije bio – Rusija. To nije bila Rusija. Okrivili su Rusiju. Znate da su rekli "Rusija je digla u vazduh svoj vlastiti gasovod" - poručio je Tramp. Podsetimo, gasovodi Severni tok 1 i 2 uništeni su u septembru prošle godine nizom eksplozija za koje je, prema svemu sudeći, neupitno da su izazvane namerno.

Nijedan od četiri cevovoda u tom trenutku nije bio aktivan - Severni tok 2 zbog sankcija, a Severni tok 1 jer ga je Rusija prethodno zatvorila pravdajući se kvarovima koje ne može da popravi usled sankcija - ali su svejedno bili puni plina. Danska i Švedska su potvrdile da su eksplozije bile magnitude 2.3 i 2.1 po Rihteru.

Istražitelji Švedske i Danske, zemalja u čijim su se isključivim ekonomskim zonama eksplozije dogodile, potvrdili su samo da su eksplozije na oba gasovoda Severnog toka 1 i jednom od dva cevovoda Severnog toka 2 rezultat sabotaže, ali nisu rekli koga smatraju odgovornim za to. Moskva je u više navrata odbacivala optužbe da ona stoji iza eksplozija i pokušavala je da okrivi Zapad.

Tramp, koji tvrdi da je u vrlo dobrim odnosima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nedugo nakon eksplozija dao je svoj komentar situacije.

- Američko vođstvo trebalo bi da ostane hladno, mirno i suvo po pitanju sabotaže gasovoda Severni tok. Ovo je veliki događaj koji ne bi trebao da donese veliko rešenje, barem ne još - naglasio je tada.

- Rusko-ukrajinska katastrofa nikada nije trebala da se dogodi i definitivno se ne bi dogodila da sam ja bio predsednik. Ne pogoršavajte stvari eksplozijom gasovoda. Ponašajte se strateški, budite pametni, sklopite dogovor odmah. Obe strane to trebaju i žele. Celi svet je u pitanju - dodao je.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: "Moskva definitivno nije odgovorna za sabotažu gasovoda"

Izvor: Blic, 12.Apr.2023

Rusija definitivno nije odgovorna za sabotažu gasovoda "Severnog toka", izjavio je bivši predsednik SAD i kandidat na narednim predsedničkim izborima Donald Tramp.

Nastavak na Blic...

‘Službenici suda su ronili suze! Putin? Sad ću vam reći što sam mu poručio… I da, poslušao me‘

Izvor: Danas, 12.Apr.2023

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp rekao je popularnom voditelju Foks Njuza Takeru Karlsonu kako su zvaničnici suda, na koji se prošle nedelje dobrovoljno predao zbog optužnice za krivotvorenje poslovnih računa, "ronili suze".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.