TRAMP KRENUO AVIONOM ZA NJUJORK: Evo kada će se pojaviti pred sudijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 20:01

TRAMP KRENUO AVIONOM ZA NJUJORK: Evo kada će se pojaviti pred sudijom

Male grupe Trampovih pristalica čekale su da pokažu svoju podršku na aerodromu i na ruti kojom se očekivalo da stigne do tamo

Bivši američki predsednik Donald Tramp putuje sa Floride u Njujork kako bi se suočio sa optužbama koje proizilaze iz istrage o tajnom novcu koji je isplaćen porno zvezdi Stormi Denijels pre izbora 2016. godine.

Tramp bi trebalo da se preda Okružnom tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Menhetna u utorak i verovatno će mu uzeti otiske prstiju i fotografisati ga pre nego što se pojavi pred sudijom na postupku optužbe gde će se izjasniti da nije kriv, prenosi Reuters.

Tramp, republikanac koji želi da povrati predsedničku funkciju 2024. godine, prvi je bivši predsednik SAD koji se suočava sa krivičnim prijavama. Konkretne optužbe uključene u optužnicu velike porote nisu otkrivene.

Tramp je rekao da je nevin, a on i njegovi saveznici su optužbe prikazali kao politički motivisane.

U postu na društvenim mrežama, Tramp je rekao da planira da napusti svoje imanje Mar-a-Lago u Palm Biču u podne (po lokalnom vremenu) i ode u Trampov toranj na Menhetnu pre nego što se u utorak ujutru uputi u zgradu suda.

.

Sudski zvaničnik je rekao da je suđenje planirano za 14.15 časova po lokalnim vremenu u utorak. Tramp će se zatim vratiti na Floridu i izneti primedbe iz Mar-a-Laga, saopštila je njegova kancelarija.

Očekuje se da će se Tramp pojaviti pred sudijom Huanom Merčanom, sudijom koji je prošle godine predsedavao krivičnim suđenjem u kojem je Trampova kompanija za nekretnine osuđena za poresku prevaru. Sam Tramp u tom slučaju nije optužen.

Sudski zvaničnik je rekao da će sudija odlučiti u ponedeljak da li će dozvoliti kamere u sudnici. Njujorška policija je tokom vikenda počela da podiže barikade duž ivice trotoara oko Trampovog tornja i zgrade Krivičnog suda na Menhetnu u centru grada.

Više vesti o optužnici bivšeg predsednika Amerike možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.