Severna Koreja odgovorila pretnjom na pretnje Trampa

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja odgovorila pretnjom na pretnje Trampa

Severna Koreja saopštila je da pažljivo razmatra plan o napadu raketama na američku pacifičku teritoriju Guam, a to upozorenje je uputila samo nekoliko sati nakon što je američki predsednik Donald Tramp poručio Pjongjangu da će bilo kakva pretnja po SAD naići na „oganj i gnev“.

Portparol severnokorejske Narodne armije saopštio je da će plan o napadu biti sproveden u delo u više pravaca i odmah nakon što lider Kim Džong Un donese odluku o tome, prenosi Rojters, pozivajući se na državnu severnokorejsku novinsku agenciju KCNA.



Istovremeno, neimenovani severnokorejski vojni portparol rekao je da bi Severna Koreja mogla da izvede operaciju iz predostrožnosti ukoliko SAD pokažu znake provokacije, navodi britanska agencija.

Govoreći o samom napadu, mediji navode da će severnokorejska vojska iskoristiti rakete srednjeg i dalekog dometa „Hvason 12“.

Inače i ratna mornarica Kine je počela velike vojne vežbe u Istočnokineskom moru, nedaleko od severnokorejske obale.

Tim povodom je na desetine ratnih kineskih brodova doplovilo do severnokorejske obale, a kako je ranije najavljeno, vojne vežbe će uključivati kako ofanzivne, tako i odbrambene manevre protiv konvencionalnih ciljeva u vazduhu, na moru i na kopnu.

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki nuklerani naučnik sumnja da Severna Koreja može da napadne Guam

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2017

Američki nuklearni naučnik Zigfrid Heker, koji je u više navrata obišao nuklearna postrojenja u Severnoj Koreji, ocenio je da ta zemlja još nije u mogućnosti da izvede napad na američku teritoriju Guam, na Pacifiku, raketama srednjeg ili dugog dometa...Heker je rekao da stvarnu opasnost predstavlja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"I ograničeni udar SAD na Severnu Koreju može da izazove nuklearni rat"

Izvor: VOA, 09.Avg.2017

Rizik od izbijanja vojnog sukoba SAD i Severne Koreje raste pošto je Severna Koreja u sredu saopštila da „pažljivo razmatra“ planove o raketnom napadu na američku teritoriju Guam u Pacifiku. To se dogodilo samo nekoliko sati pošto je predsednik Donald Tramp poručio Severu da će SAD na bilo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.