SADA I ZVANIČNO! Tramp se oglasio: POSTIGLI SMO DOGOVOR SA KINOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA I ZVANIČNO! Tramp se oglasio: POSTIGLI SMO DOGOVOR SA KINOM!

Kraj višemesečnog trgovinskog rata.

Sinoć je svetom odjeknula vest da su SAD i Kina postigle su delimičan sporazum koji će omogućiti da se dođe do primirja u trgovinskom ratu.

Nakon ovih informacija danas se oglasio i predsednik Amerike, Donald Tramp na svom Tviter nalogu i potvrdio ovu informaciju.

Prema njegovim rečima, Kina će od američkih farmera kupiti toliko proizvoda da je pitanje da li oni toliku proizvodnju uopšte mogu da postignu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Dogovor koji sam postigao sa KInom je najveći za naše farmere u istoriji naše zemlje ikada. U stvari, postavlja se pitanje može li se proizvesti toliko proizvoda ili ne? Naši farmeri će to već smisliti. Hvala Kini! - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

The deal I just made with China is, by far, the greatest and biggest deal ever made for our Great Patriot Farmers in the history of our Country. In fact, there is a question as to whether or not this much product can be produced? Our farmers will figure it out. Thank you China!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 12, 2019

On je naveo i da su napravljeni, za SAD povoljni, tehnološki i finansijski ugovori, kao i prodaja "boingovih" aviona Kini.

SAD i Kina su poslednjih nekoliko meseci vodile trgovinski rat i jedan drugoj pretile nametanjem carina na robu vrednu milijarde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD i Kina postigle "primirje" u trgovini

Izvor: VOA, 12.Okt.2019

Trampova administracija suspendovala je odluku o podizanju tarifa na kinesku robu u vrednosti od 250 milijardi dolara, koja je trebalo da stupi na snagu u utorak, a Kina je pristala da kupi američke poljoprivredne proizvode vredne između 40 i 50 milijardi dolara, pošto su dve najveće ekonomije sveta...

Nastavak na VOA...

Nemačka i Severna Makedonija potpisaće uskoro bezbednosni dogovor

Izvor: B92, 12.Okt.2019

Nemačka i S. Makdonija potpisaće naredne sedmice bezbednosni bilateralni sporazum...Sporazum će omogućiti pojačanu saradnju i razmenu informacija bezbednosnih službi dve zemlje, objavio je danas Dojče vele...Potpisivanje tog dokumenta je zakazano za 17. oktobar u Berlinu, a paraf na sporazum će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.