Izvor: Vostok.rs, 04.Feb.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalju 3.750 vojnika na granicu sa Meksikom

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je da će na jugozapadnoj granici te zemlje sa Meksikom na tri meseca biti raspoređene dodatne snage od 3.750 vojnika za pružanje podrške carinicima i graničarima. Američki predsednik Donald Tramp je 31. januara najavio u svom tvitu uskoro razmeštanje još američkih snaga na granicu sa Meksikom kako bi se „zaustavio pokušaj invazije ilegalaca“.
​Ovim potezom podići će se broj aktivnih američkih trupa koje pružaju podršku agentima Carinske i granične zaštite, na oko 4.350. Krajem januara 2019. ministar odbrane Patrik Šanahan najavio je da se Pentagon sprema da pošalje „nekoliko hiljada“ dodatnih vojnika na meksičko-američku granicu, odgovarajući na poziv američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, radi pomoći u nadzoru i „postavljanju više bodljikave žice“. Ranije je podsekretar odbrane za politiku Džon Rud saopštio Kongresu da američki zvaničnici prate tri migrantska karavana iz Srednje Amerike koji se kreću prema američko-meksičkoj granici, od kojih za najveći navode da ima više od 12.000 potencijalnih imigranata.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.