SAD pozvale Rusiju da „okonča okupaciju“ Krima

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2020, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozvale Rusiju da „okonča okupaciju“ Krima

Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je Rusiju da "okonča okupaciju" Krima. Ranije je američki predsednik Donald Tramp produžio sankcije na godinu dana protiv Rusije, uvedene 2014. godine zbog Krima. Prema Pompeovim rečima, "akcije i politike Rusije, uključujući aneksiju Krima i upotrebu sile u Ukrajini i dalje predstavljaju neobičnu i ekstremnu pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici SAD", prenose RIA Novosti.
NATO: Balkan je primarna meta upornog malignog ruskog uticajahttps://t.co/yyXax4FAdT
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 27, 2020 "Kako je naglašeno u našoj deklaraciji o Krimu iz jula 2018. godine, Sjedinjene Američke Države neće i nikada neće priznati rusku tvrdnju o suverenitetu nad poluostrvom. Mi pozivamo Rusiju da okonča okupaciju Krima", navodi se u saopštenju Pompea.
 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Rusija mora da okonča okupaciju Krima"

Izvor: B92, 27.Feb.2020

Amerika nije i nikada neće priznati ruski suverenitet nad Krimom i zato pozivamo Rusiju da okonča okupaciju nad tim poluostrvom, poručuje Pompeo..."Kao što se naglašava u našoj 'Krimskoj deklaraciji' usvojenoj u julu 2018. godine, Vašington ne priznaje i nikada neće priznati ruske pretenzije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.