SAD planiraju stvaranje vojnog ministarstva za kosmos do 2020. godine

Izvor: Vostok.rs, 10.Avg.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD planiraju stvaranje vojnog ministarstva za kosmos do 2020. godine

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens je izjavio da je planirano da se do 2020. godine formira vojno ministarstvo za kosmos.

"Cilj stvaranja Ministarstva kosmičkih snaga SAD je do 2020. godine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, tokom tranzicionog perioda biće stvorena nova vojno-politička funkcija - pomoćnik ministra odbrane za kosmos. Ova osoba će biti odgovorna šefu Pentagona. Pens je potom naglasio da će ovo ministarstvo kasnije predvoditi nezavisni odvojeni ministar.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp postavio zadatak stvaranja kosmičkih snaga, te pozvao na američku dominaciju u kosmosu. Prema rečima šefa Bele kuće, Sjedinjene Države imaju za cilj "liderstvo u kosmosu i ne nameravaju da budu na repu Rusiji i Kini".

 

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Pens optužio Rusiju i Kinu za militarizaciju kosmosa

Izvor: Vostok.rs, 10.Avg.2018

Rusija i Kina povećavaju svoje vojne mogućnosti u kosmosu, pretvarajući kosmički prostor u teatar za vojna dejstva. Sjedinjene Američke Države neće da zaostaju za njima, izjavio je u četvrtak u Pentagonu američki potpredsednik Majkl Pens.. . „Ono što je nekada bilo mirno i nenaseljeno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.