RT: Tramp saopštio da će SAD pokret Antifa proglasiti „terorističkom organizacijom“

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2020, 19:58

RT: Tramp saopštio da će SAD pokret Antifa proglasiti „terorističkom organizacijom“

SAD će "proglasiti ANTIFA-u terorističkom organizacijom", rekao je američki predsednik Donald Tramp. Potez dolazi usred protesta protiv policijske brutalnosti i nereda koji su zahvatili zemlju, a za koje je Tramp optužio "radikalnu levicu". "Sjedinjene Američke Države će ANTIFA-u proglasiti za terorističku organizaciju“, saopštio je Tramp na Tviteru, ne nudeći više objašnjenja. Dan ranije, Tramp, kao i glavni tužilac Vilijem Bar, optužili su grupu za organizovanje nereda i pljački širom zemlje.
The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020 Ako bude proglašena za terorističku organizaciju, Antifa će se pridružiti međunarodnim grupama poput "Al Kaide" i "Hezbolaha", kao i domaćim organizacijama poput "Arijevskih nacija" i "Crne oslobodilačke vojske" na crnoj listi vlade. Pre napada 11. septembra na listi su bile isključivo strane grupe. Međutim, posle 11. septembra, definicija „terorizma“ se proširila i na domaće organizacije. Antifa, što je skraćeno od "antifašistička", danas je poznata po napadima na desničarske demonstrante i govora podsticanja nasilja na uličnim skupovima. S neredima koji su zahvatili glavne američke gradove tokom poslednjih pet noći, izveštaji navode da Antifa upravlja neredima i pruža oružje, a konzervativci su pozvali Trampa da slomi militante, a njegovo saošptenje je prvi pokazatelj da on to namerava upravo da učini. Odmah nakon Trampovovg saopštenja, glavni tužilac Vilijam Bar je saopštio da će Ministarstvo pravosuđa upotrebiti svoju mrežu od 56 regionalnih Antiterorističkih jedinica za istraživanje "nasilnih radikalnih agitatora koji su preuzeli mirne proteste i učestvovali u kršenjima saveznog zakona". "Nasilje koje su Antifa i druge slične grupe inicirali i izvršili u vezi sa neredima je domaći terorizam i biće tretirano u skladu s tim", navodi se u Barovom saopštenju.
Attorney General William P. Barr's Statement on Riots and Domestic Terrorism https://t.co/rsnFxVDiPa
— Justice Department (@TheJusticeDept) May 31, 2020 Iako bi svako izjednačavanje sa terorizmom olakšalo upotrebu antiterorističkog zakonodavstva protiv nasilnih demonstranata, ciljanje Antife kao grupe je težak predlog. Organizacija nema jasno definisanu hijerarhiju ili članstvo, a mnoge različite grupe levičarskih militanata koriste se njenim fotografijama i parolama. Neki komentatori levičari, optužili su Trampovu administraciju za pokušaj "inkriminisanja neslaganja". Međutim, militanti su i ranije bili pod istragama i to u liberalnijim zemljama od SAD-a. U Nemačkoj, gde je „antifašistički“ pokret započeo u 20. veku, obaveštajne agencije pažljivo prate grupe Antifa, a šef policije unije Ranijer Vent opisao je njihove akcije kao „osnovnu definiciju terorizma“. Izvor: Vostok / RT 

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOK REAKCIJA DONALDA TRAMPA Za predsednika SAD su organizatori protesta zbog ubistva Džordža Flojda - TERORISTI! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 31.Maj.2020

Predsednik Donald Tramp rekao je da će Sjedinjene Države Antifu proglasiti terorističkom organizacijom zbog aktuelnih protesta povodom ubistva Džordža Flojda.

Nastavak na Kurir...

DONALD TRAMP OKRIVIO TERORISTE ZA SVE ŠTO SE DOGAĐA U AMERICI: Optužio ovu organizaciju za nemire u zemlji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020

Tramp je nastavio da obećava prekid "mafijaškog nasilja" u vezi sa protestima širom zemlje koji je zemlju uvukao u haos..Predsednik Donald Tramp rekao je da će Sjedinjene Države ANTIFU proglasiti terorističkom organizacijom zbog aktuelnih protesta povodom ubistva Džordža Flojda. Tramp je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

RT: Obamin savetnik Suzan Rajs zna ko je odgovoran za nemire u SAD-u. Dobro ste pogodili, to je Rusija!

Izvor: Vostok.rs, 01.Jun.2020, 09:08

U izjavi koja neće apsolutno nikoga iznenaditi, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs je izjavila da je Rusija, a ne ogorčeni Amerikanci, odgovorna za anarhiju na američkim ulicama. Kako originalno. Nakon pet pravih noći nereda širom zemlje, izbio je rat rečima između desnice...

Nastavak na Vostok.rs...

Antifa, Amerika i Džordž Flojd: Tramp kaže da će grupa biti proglašena "terorističkom organizacijom“

Izvor: B92, 01.Jun.2020

Predsednik je optužio antifašiste za izazivanje nereda tokom uličnih protesta zbog smrti Džordža Flojda.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.