RT: Tramp izdao naredbu za mobilizaciju milion rezervista u borbi protiv koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2020, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Tramp izdao naredbu za mobilizaciju milion rezervista u borbi protiv koronavirusa

Da bi se pomoglo u suzbijanju epidemije koronavirusa, američki predsednik Donald Tramp potpisao je naredbu kojom se poziva do milion rezervista u vojsci, mornarici, vazduhoplovstvu i obalskoj straži. Sekretari za odbranu, koji su nadležni za jedinice obalske straže koje nisu potčinjene mornarici sada su ovlašćeni da nalože pojedinim pripadnicima i jedinicama u rezervi pripravnost kako bi „aktivno obavljali dužnosti do 24 uzastopna meseca“, navodi se u Trampovoj naredbi, potpisanoj sinoć.  
RT: SAD prešle 100.000 zaraženih i postale svetski epicentar virusa - Univerzitet Džons Hopkinshttps://t.co/g9FoNDOaBT
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 28, 2020 Broj mobilisanih rezervista „ni u jednom trenutku neće preći 1.000.000 aktivnih službenika“. Pentagon treba da osigura da se „preduzmu odgovarajuće konsultacije sa relevantnim državnim zvaničnicima“ o korištenju rezervista Nacionalne garde aktiviranih po ovoj naredbi. Nardeba je deo akcija američkog predsednika usmerenih na suzbijanje epidemije, uključujući potpisivanje zakona o stimulacijama i olakšicama u iznosu od 2,2 biliona dolara, kao i Zakona o proizvodnji za odbranu kojim je naloženo proizvođačima automobila da proizvode respiratore potrebne za lečenje teških slučajeva koronavirusa. SAD su na prvom mestu u svetu po broju registrovanih slučajeva koronavirusa, ispred Italije i Kine, sa preko 100.000 ljudi koji su pozitivno testirani i sa više od 1500 smrtnih slučajeva. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.