RT: Optužbe protiv Rusije su obično sranj. - producent Si-En-Ena

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Optužbe protiv Rusije su obično sranj. - producent Si-En-Ena

Izvor: Vostok, RT

Viši producent Si-En-Ena opisao je intenzivnu spekulaciju, da je Rusija pomogla Trampovoj predsedničkoj kampanji kao "sranje".

Snimljen skrivenom kamerom, producent Si-En-Ena  Džon Bonfild je priznao da je anti-rusko izveštavanje organizacije čisto za rejtinge.

"Uglavnom je to sranje, jer nemamo nikakvih većih dokaza", kaže Bonfild reporteru u tajno snimljenom snimku koji je konzervativni aktivista Džejms O`Kif objavio preko projekta Veritas.



O'Kif je formirao Veritas u 2010. godini tvrdeći da je njegova misija "istraživanje i otkrivanje korupcije, nepoštenosti, prevare i drugih sličnih radnji".

Od osnivanja je nekoliko puta tužen zbog svojih metoda prikupljanja informacija, prvenstveno usmerenih ka liberalnim organizacijama.

Snimak je nastao dok je Bonfild razgovarao sa nepoznatim novinarom koji se raspitivao o „ruskom narativu“ na Si-En-Enu.

„Zašto se na Si-En-Enu stalno čuje "Rusija ovo, Rusija ono"?“, raspitivao se novinar.

„Zbog rejtinga“, odgovorio je Bonfild.

„Naša Cija stalno pravi neke podvale, a mi manipulišemo vladama. Mislim da je predsednik verovatno u pravu kada kaže da je to lov na veštice“", priznao je Bonfild.

Taktika Si-En-Ena u Rusiji se isplatila, Bonifild priznaje: "Naši rejtingi su sada neverovatni."

Here's my shocked face #CNNtapes producer admits pushing Russia 4 ratings. POTUS was right!
CNN has no credibility or journalistic ethics.
— Cathy Buchanan  (@CBuch64) June 27, 2017
Bonfild objašnjava kako je Si-En-En gurnuo u "prve redove" Rusiju, opisujući sastanak na kome se novinarima obratio generalni direktor rekavši da se prestane sa pokrivanjem sporazuma o klimatskim promenama, pozivajući umesto toga da se "vratimo na Rusiju".

"To je biznis. Sva lepa sitna etika o kojoj se govorilo u školi novinarstva, to je divno. Ovo je posao", kaže Bonfild na video snimku.

RT je tražio komentar od Si-En-Ena, ali tek treba da dobije odgovor.


Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.