Prvo Tviter, pa zdravica i mehaničarka, sjajna žena

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo Tviter, pa zdravica i "mehaničarka, sjajna žena"

London -- Svetska vest broj jedan je poseta američkog predsednika Velikoj Britaniji. Prati se svaki korak, svaka reč, a britanski mediji bave se Trampovom zdravicom.

Američki predsednik sinoć je, u zdravici na banketu u Bakingemskoj palati koji je u čast njegove posete priredila britanska kraljica Elizabeta Druga, pred 170 biranih gostiju pohvalio "sedam decenija dragocenog prijateljstva" SAD i Velike Britanije, nakon što je na Tviteru objavio da je "moguć veliki trgovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum" s Londonom.

Rojters prenosi da je šef Bele kuće hvalio i samu kraljicu, podsetivši na posao koji je u britanskoj vojsci obavljala tokom Drugog svetskog rata.

"Ta mlada mehaničarka bila je buduća kraljica - sjajna, sjajna žena", kazao je Tramp i ocenio da je veza između dve zemlje "zauvek zapečaćena" tokom tog rata.

"Dejli mejl" podseća da je Elizabeta Druga za vreme Drugog svetskog rata bila mehaničarka i vozila je vojni kamion, a jedini je živi šef neke svetske države koji je služio u tom, najvećem i najstrašnijem ratu u istoriji.

"Dok odajemo počast našoj zajedničkoj pobedi i nasleđu, mi potvrđujemo zajedničke vrednosti koje će nas ujedinjavati još dugo u budućnosti; slobodu, suverenitet, samoopredeljenje, vladavinu prava i sve što tiče naših prava koje nam je dodelio svemogući Bog", poručio je Tramp.

Predsednik SAD sedeo je desno od kraljice, koja je zauzela centralno mesto za stolom u obliku potkovice. Ovo je prvo iskustvo koje supružnici Tramp imaju sa britanskim kraljevskim banketom, dok je Elizabeti Drugoj ovo bio 113. banket.

Trampa su pri dolasku u Bakingemsku palatu dočekali počasni artiljerijski plotuni. Prethodno je imao privatni ručak s kraljicom i potom popio čaj s princom Čarlsom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.