Prve fotografije Roda Blagojevića nakon pomilovanja

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve fotografije Roda Blagojevića nakon pomilovanja

Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je bivšeg guvernera Ilinoisa, koji je proveo osam godina u zatvoru zbog iznude, podmićivanja i korupcije. Nakon izlaska iz zatvora, poručio je da će prvo zagrliti porodicu i pojesti tri kugle sladoleda.
Donald Tramp je odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o pomilovanju Roda Blagojevića objavio rečima: "Vratiće se kući pošto je proveo osam godina u zatvoru".

Po izlasku iz zatvora Rod Blagojević kratko se obratio medijima navodeći da je ostalo još mnogo da se uradi i da duguje poverenje građanima koji su ga izabrali za guvernera.
Kako kaže, nikad nije dozvolio sebi da potone tokom boravka u zatvoru.
Odgovarajući na pitanje šta će prvo uraditi kad dođe kući, Blagojević je rekao da će prvo zagrliti suprugu i decu.
"Poješću banana split i tri kugle sladoleda – vanilu, čokoladu i jagodu, sa čokoladnim sirupom, sirupom od višnje i šlagom", rekao je Blagojević medijima. 

Nije želeo da iznosi više detalja, najavljujući zvaničnu konferenciju za medije u 11.00 po lokalnom vremenu.  
Rod Blagojević je bio osuđen na 14 godina zatvora jer je pokušao da proda mesto u Senatu, koje je do izbora za predsednika SAD pripadalo Baraku Obami.
Šezdesetdvogodišnji član Demokratske stranke u zatvoru je proveo osam godina.
Senator i jedan od pretendenata na mesto demokratskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Berni Sanders oštro je kritikovao odluku o pomilovanju, navodeći da su ti potezi Donalda Trampa pokazatelj da američki pravosudni sistem ide na ruku moćnih i bogatih. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.